Afspraak maken – Huisartsenpraktijk Adesse – Ede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Adesse
Willem de Zwijgerlaan 3A 6713 NS
Ede

Afspraak maken

U kunt op verschillende manieren een afspraak maken.

Het is mogelijk om online een afspraak te maken via www.MijnGezondheid.net.

Daarnaast is het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 10.30u, van 11.00 tot 12.00u en tussen 14.00 en 16.30u. Voor het maken van afspraken verzoeken wij u vooral in de ochtend te bellen. Twijfelt u of het nodig is een afspraak te maken? Voor betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid kunt u ook terecht op www.thuisarts.nl.

Bellen met de assistente
Als u belt met de praktijk, dan krijgt u altijd eerst de assistente aan de telefoon. Zij kijkt samen met u hoe uw vraag het beste te beantwoorden is. Soms is dat door een afspraak te maken op de praktijk, maar het kan ook voorkomen dat de assistente u zelf een advies geeft. Of dat zij uw vraag overlegt met de huisarts zonder dat u op het spreekuur hoeft te komen. De assistente is opgeleid om samen met u een inschatting te maken met welke optie u het beste geholpen bent.
Vaak zal zij u hiervoor aanvullende vragen stellen, met name om de ernst van uw situatie in te schatten. Dit kan soms voelen alsof er een drempel wordt opgeworpen om een afspraak bij de huisarts te voorkomen. Daar is dit echter pertinent niet voor bedoeld. De vragen zijn juist bedoeld om u zo goed en zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, en zodat met u al onze patiënten de zorg kunnen krijgen die zij verdienen.

Spreekuurondersteuner
Als er wordt besloten om een afspraak op de praktijk te maken, dan kunt u ook een afspraak krijgen bij de spreekuurondersteuner. In onze praktijk zijn twee assistentes hiervoor speciaal opgeleid. Zij kunnen bepaalde specifieke klachten als keelpijn, oorpijn, wonden, enkelverstuiking, of gynaecologische klachten op een speciaal spreekuur zelfstandig beoordelen. Zij kunnen u dan ook een behandeladvies meegeven. Als zij twijfelen, dan vragen zij altijd een van onze huisartsen om mee te kijken. Hiermee kunnen wij u nog laagdrempeliger en vaak sneller een afspraak op een spreekuur aanbieden.

Afspraak bij de huisarts
Als er een afspraak bij de huisarts wordt gemaakt, dan wordt dit altijd ingepland voor 15 minuten. Vaak is deze tijd genoeg voor 1 uitgebreidere, of 2 kleinere klachten. In enkele gevallen wordt er een dubbele afspraak van 30 minuten ingepland; de assistente zal dit dan samen met u bespreken. Voor kleine chirurgische ingrepen wordt meestal een afspraak van 30 minuten ingepland. Het kan daarom voorkomen dat hierbij beperktere keuze is wat betreft het moment van afspraak.

Afspraak bij de huisarts van uw keuze
In onze praktijk werken vier huisartsen. Al onze patiënten zijn patiënt bij onze huisartsenpraktijk als geheel en niet bij een van de specifieke huisartsen. Dat laat onverlet dat het wel fijn, en vaak ook verstandig is, om zoveel mogelijk bij dezelfde huisarts terug te komen. Zo kan de huisarts u in uw situatie beter leren kennen, zodat er beter zorg op maat kan worden geleverd. En u kunt als patiënt ook een voorkeur hebben voor de benadering van een van onze artsen.
Helaas kan het voorkomen dat op bepaalde momenten de agenda van de huisarts van uw voorkeur een aantal dagen van tevoren al volstaat. Gelukkig werken wij met meerdere collega’s samen, zodat wij u vrijwel altijd binnen 2 tot 3 dagen een afspraak kunnen aanbieden, en bij spoed uiteraard dezelfde dag. U kunt dan ook kiezen om, als u toch liever sneller gezien wilt worden, een afspraak bij een collega-huisarts te maken. Het staat u uiteraard ook vrij om wat langer te wachten, totdat u op afspraak bij de huisarts van uw voorkeur terecht kunt. De assistente is altijd bereid om in deze gevallen met u mee te denken.